Rapid City - Badlands NP - Mt Rushmore - Cody - Yellowstone NP - Grand Teton NP - Jackson - Salt Lake City - Arches NP - Moab - Canyonlands NP - Monument Valley - Page - Grand Canyon north rim NP - Bryce Canyon NP - Zion NP - Las Vegas - Death Valley NP - Joshua Tree NP - Los Angeles / Santa Monica.



dinsdag 31 augustus 2010

Dag 5: Say hello to Yellowstone!

De cowboys in Cody hebben we vanochtend gedag gezegd en we hoopten daarvoor in plaats de beren in Yellowstone National Park te mogen begroeten. De eerste stop was de Walmart voor het kopen van een warme trui en dikke sokken! Vervolgens hebben we onze reis in winterkleding voortgezet (en dat in onze zomervakantie, haha)! Het was de bedoeling om via de Beartooth pass te rijden, maar bij het wegrijden in Cody hebben wij niet goed opgelet, helaas! In Yellowstone hebben we vandaag diverse dingen bekeken: Mud Volcano (de naam zegt het al… En het stonk!), de watervallen (Upper en Lower Falls), de Grand Canyon van Yellowstone en de Mammoth Hot Springs. Natuurlijk bekijken wij niet alleen dingen, dus het was ook nog tijd voor een ‘doe-ding’: Uncle Tom’s Trail. Via deze trail kun je de Upper Falls beter bekijken, maar dan moet je eerst ruim 300 traptreden naar beneden. De tegenliggers die wij tegenkwamen waren allemaal buiten adem, dat beloofde wat voor de terugweg omhoog! Het uitzicht was prachtig en daar hebben we zeker wel 10 minuten van genoten, haha. En toen was het onze beurt om de klim omhoog te maken… Pfff! Het was echt zwaar, onze bovenbenen verzuurden helemaal! Maar het was de moeite zeker waard.

Onderweg zijn we trouwens veel bizons tegen gekomen, ja inderdaad, ook weer midden op de weg. Maar die bizons hebben we nu wel genoeg gezien, kom maar op met die beren! Op een gegeven moment ben je zo gefocused op beren dat zelfs rotsen, boomstammen, maakt niet uit, alles op een beer lijkt! Maar meer beer dan een teddybeer van de giftshop hebben wij vandaag niet gezien… Morgen weer een kans!

Foto's van vandaag:













1 opmerking:

  1. Hahahaha, die Mud Volcano! Ziet er ook super ranzig uit!
    Hele vette foto's weer! Vooral die laatste met dat water & van die bizon! :| Wat een beest!

    BeantwoordenVerwijderen