Rapid City - Badlands NP - Mt Rushmore - Cody - Yellowstone NP - Grand Teton NP - Jackson - Salt Lake City - Arches NP - Moab - Canyonlands NP - Monument Valley - Page - Grand Canyon north rim NP - Bryce Canyon NP - Zion NP - Las Vegas - Death Valley NP - Joshua Tree NP - Los Angeles / Santa Monica.



dinsdag 31 augustus 2010

Dag 7: A day full of extremes!

Dit keer een update geschreven vanuit de auto, ik vertel zo nog wel even waarom… Vanochtend zijn we vroeg vertrokken om vandaag nog redelijk op tijd in Jackson aan te komen, vanmiddag staat namelijk onze raft trip op het programma! Eerst moesten we nog een flink aantal miles door Yellowstone rijden voordat we via Grand Teton National Park bij Jackson uitkomen. Onderweg stonden er allemaal auto’s langs de kant… Zou het dan toch! Ik ben snel de auto uitgesprongen, en ja hoor! Niet 1, niet 2, niet 3, maar 4 beren! Wat een mazzel! En wat een prachtig gezicht om die beren in hun natuurlijke omgeving te zien. Naast al het moois wat Yellowstone te bieden heeft, vonden we dit toch echt wel een hoogtepunt!

Vervolgens weer in de auto gesprongen om richting Grand Teton te rijden. Onderweg begon het te druppelen, te regenen, wat natte sneeuw en vervolgens witte sneeuw! De weersvoorspellingen waren een beetje sneeuw, maar dat is dit niet. We staan dus nu ook stil, in de sneeuw, omdat er vlak voor ons een ongeluk is gebeurd (gelukkig geen gewonden). De ranger heeft ons laten weten dat het nog wel even kan duren, er moet namelijk een sleepwagen en een sneeuwschuiver komen voordat we verder mogen rijden… We verbazen ons nog even over het feit dat wij 3 dagen geleden in ruim 40 graden rondliepen en nu met een warme trui in de auto zitten te wachten totdat de weg is vrijgemaakt van de sneeuw. Ja, het kan allemaal in Amerika!

Omdat we een tijdje vast hebben gezeten in de sneeuw, hadden we besloten om niet met de ferry over Jenny Lake te varen. De raft trip stond ook nog op ons te wachten! Bij Lewis & Clark Expeditions hebben we ons in een wetsuit gehezen om vervolgens te gaan raften op Snake River. Dit was echt heel gaaf om te doen! We hebben 8 miles per boot afgelegd in 1 uur en 40 minuten. Lang genoeg, want je krijgt last van je kont! Ongetwijfeld zullen we morgen ook nog wel spierpijn krijgen in onze armen, want dit was hard werken, haha! Morgen krijgen we de foto’s van de trip, dus dan zal ik laten zien hoe wij Snake River trotseren!

Foto's van vandaag:













1 opmerking:

  1. Whahaha, hoe vet dat jullie beren hebben gezien!!!!! Kon je niet even wat dichterbij gaan staan voor een mooie foto ;) Super mooie foto's weer! Die van jullie samen is ook onwijs leuk! Jullie stralen gewoon! Haha! Ik hoop dat jullie snel weer verder kunnen met de reis!

    Ik heb gisteravond al een eerste selectieronde gedaan door m'n kleding =P Whaha! Vanavond afvalronde 2 en van het weekend een laatste afvalronde! Haha! Als je iets uit New York wilt hebben moet je het zeggen he! Ik neem sowieso iets voor je mee, maar misschien heb je iets dat je wilt hebben!

    OJA en bedankt nog voor de lijst met de restaurantjes voor in NY :P Muhahaha! Komt goed, ik vraag Karin morgen ook wel even om wat tips!

    BeantwoordenVerwijderen