Rapid City - Badlands NP - Mt Rushmore - Cody - Yellowstone NP - Grand Teton NP - Jackson - Salt Lake City - Arches NP - Moab - Canyonlands NP - Monument Valley - Page - Grand Canyon north rim NP - Bryce Canyon NP - Zion NP - Las Vegas - Death Valley NP - Joshua Tree NP - Los Angeles / Santa Monica.



zaterdag 4 september 2010

Dag 11: Jeeping (and sweeping around)!

Het was heet vandaag! Met ruim 37 graden werd vandaag het record verbroken van de warmste dag in september in Moab. En dat hebben we geweten...! Water, water, water!

Let's go jeepen! Voor vandaag hadden we een Jeep gereserveerd om de hele dag offroad te gaan rijden. Iets wat met de huurauto niet mag, en we dat ook braaf niet doen... En maar goed ook! Afgelopen dagen waren diverse trails afgesloten door hevige regenbuien waardoor een aantal offroad wegen gewoon van de kaart zijn verdwenen. Wij hoorden dat het bekende rondje Potash Road, Shafertrail en Long Canyon ook was afgesloten en dat was balen, want die wilden wij juist gaan bejeepen! Ik ben toch even bij het information center gaan checken hoe en wat, en het bleek dat de wegen weer open waren! We konden gaan! We hebben onderweg enorm gelachen (soms ook van de zenuwen...!) vanwege de hobbels en het geschud van de Jeep. Onze ingewanden hebben ondertussen een andere plek gekregen. Ach ja, zolang we ons hoofd er nog maar bij kunnen houden, haha! Het verbaasd me trouwens dat deze wegen ook gewoon two-way zijn, op sommige plekken had ik geen tegenligger willen tegenkomen! Chris kreeg tijdens de Shafertrail toch ook weer last van de hoogte, dus ik heb deze slinger-hobbelweg omhoog gereden en Chris heeft alle hobbel- en obstakelwegen gereden. Hij vond namelijk dat ik op die wegen te hard ging, haha. We vullen elkaar goed aan, laten we het daar maar op houden ;-).

Aan het einde van de dag hebben we de Jeep ingeleverd en onze eigen (huur)auto weer gepakt. Chris zag dat er een briefje onder de ruitenwisser zat, nee geen boete! Het was een bericht van een stelletje dat gisteren ook mee abseilen was. Omdat mijn batterij leeg was (inderdaad, niet goed geregeld...) hebben zij foto's van ons genomen tijdens ons abseil-angst-overwinnen-avontuur. Zij herkenden onze auto en lieten weten dat zij de foto's op een disc hadden gebrand en deze hadden afgeleverd bij de receptie van ons hotel, how nice! En dit is één van de voorbeeld hoe hartelijk Amerikanen zijn (degenen die wij in ieder geval tegenkomen). Jammer genoeg hebben wij alleen geen CD-lezer in dit netbook zitten, dus ook wij moeten nog even wachten om de angst op onze gezichten terug te zien!

Foto's van vandaag:

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten